
Om Vicolo
Vicolo betyder lille vej, og symboliserer vores idé om, at skabe en vej fra små italienske producenter med fantastiske produkter, til danske forbrugere, som er kvalitetsbevidste og ikke kan få nok af smagen af Italien.
Vi er et søskendepar, Laura og Magnus, som har startet Vicolo. Laura bor i Italien sammen med sin partner Pasquale og deres søn Vito. Magnus bor i København med sin kæreste Karen og datter Cornelia.
Lauras partner, Pasquale, producerer den lækreste ekstra jomfruolivenolien – præcis som hans familie har gjort i generationer. Vi har derfor selv nydt godt af den i mange år, og har i lang tid gerne ville give muligheden for, at andre kunne få glæde af hans ekstra jomfruolivenolie. Det har vi nu gjort muligt med tilblivelsen af Vicolo.
Vi glæder os til at dele vores passion og kærlighed for kvalitetsprodukter fra Italien med dig.
​
Hvorfor Vicolos ekstra jomfruolivenolie?
Højeste kvalitet
Ekstra jomfruolivenolie er den højeste kvalitetsklassificering af olivenolie og har strenge standarder, der skal opfyldes.
Den skal være udvundet direkte af friske oliven, og udelukkende ved mekaniske processer - uden brug af kemikalier eller varme.
​
Ekstra jomfruolivenolie har en kraftig duft som kan være af græs, artiskok, mandler, friske oliven, har en let bitter smag og kradser i halsen.
r
Bedste råvarer
Vicolos ekstra jomfruolivenolie er lavet paÌŠ de to sorter, Cima di Bitonto og Coratina.
​
60% af olivenerne er Cima di Bitonto, som har en aroma og smag af frugt med et hint af mandel.
Coratina, som bliver brugt til de sidste 40%, har en aroma af frugt med et hint af artiskokker og græs. Derudover har den en let krydret og bitter eftersmag.
​
Denne kombination gør at olien får en perfekt smag, som kan bruges til både salater og madlavning
Fra træet til flasken
Olivenerne til Vicolos jomfru olivenolie bliver høstet i oktober og november måned, for at få den perfekte blanding mellem grønne (umodne) og sorte (modne) oliven.
​
Olivenerne blive rystet ned af trænerne, hvor der er lagt net ud under, så de ikke bliver beskadiget når de skal samles sammen efterfølgende.
​
Samme dag bliver de transporteret ud til kværnestedet, hvor de inden for få timer bliver udvundet til den skønneste ekstra jomfruolivenolie.
​
​
Det sunde alternativ
Kostrådende, udgivet i 2023, anbefaler at man hver dag spiser 25 ml vegetabilsk olie, som olivenolie er.
​
Jo højere kvalitet olivenolie har, jo sundere er olivenolien. Kvaliteten af olien afhænger bl.a. af syreindholdet. Syreindholdet viser mængden af frie fedtsyrer. Ved lavt syreindhold er der et højere niveau af antioxidanter, som er godt for helbredet.
​
Ekstra jomfruolivenolie må ikke have et syreindhold på over 0,8% - Vicolos olivenolie fra dette års høst har et syreindhold på 0,3%, og er derfor af meget høj kvalitet.
​
Produkter fra små lokale producenter
Vicolo var nede og hjælpe Pasquale med høsten i 2022, for at få en forståelse for produktet og menneskene bag. Det er vigtigt for os, at støtte op omkring små lokale landmænd, da der er mere og mere land som bliver opkøbt af store mulitnationale virksomheder. Det oplever vi fra første række da, Laura og Pasquale danner par. For at Pasquale har en chance mod de store selskaber, har han sammen med andre landmænd startet kooperativet, Produttori Olivicoli Bitonto. Herfra køber vi olivenolie Torre Guidale.
Alle produkter, der vil blive solgt af Vicolo, kommer fra lokale producenter, så det kan hjælpe med at holde familievirksomheder i live, og opretholde livet i de små italienske byer.
​